لامپ های فلورسنت به عنوان یک محصول الکتریکی در روشنایی بسیاری از اماکن بکار میرود. مزیت اصلی لامپ های فلورسنت ایجاد نور یکنواخت بدون خیره کنندگی بوده و به دلیل مصرف اندک برق ، در سطح وسیعی مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده فراوان از انواع و اشکال مختلف این لامپ ها ( میلهای، حلقوی و ... ) در روشنایی محیط کارگاهها و کارخانجات ، بیمارستانها و مراکز درمانی ، مدارس و دانشگاهها ، ادارات و تابلوهای فروشگاهها ، اهمیت تولید این محصول و لوازم جانبی آن شامل ترانس، استارت و ... را عیان میسازد. مضافا اینکه ترکیب نور حاصل از لامپ های فلورسنت با نور زرد حاصل از لامپ های رشته ای ( تنگستن ) برای حفظ بهداشت و سلامتی چشم مورد تاکید پزشکان میباشد. از دیگر سو نیاز این طرح برای بکارگیری نیروهای متخصص و فاقد تخصص فرصت مناسبی را برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی بالاخص در زمینه های مهندسی برق و آموزش افراد کم تخصص در حین کار ایجاد نماید، ضمن اینکه با توجه به ماهیت این فعالیت تولیدی میتوان از نیروی کار بانوان در ردههای تخصصی و کارگری نیز بنحو مقتضی استفاده نمود. - | |
شکلات کاکائویی و تافی به عنوان ماده غذایی انرژی زا و مصرفی میباشد که بیشتر بعنوان تنقلات مصرف میشود. شکلات و تافی در شرایط عادی محیط دو ماه ماندگاری دارد.چنانکه بیش از یکسال در انبار بماند خواص و کیفیت خود را از دست میدهد. انبار محصول شکلات و تافی بایستی دارای جریان هوای مناسب بوده، انبار شکلات باید با رطوبت نسبی 60% و درجه حرارت آن 16 تا 18 درجه سانتیگراد میباشد. تحت شرایط مذکور شکلات بمدت 6 ماه با کیفیت خوب باقی خواهد ماند. به طور کلی شکلات باید در درجه حرارت های پایین نگهداری شود. چنانچه این محصول با نسبت درصدهای لازم در فرمول تولید شود رقیبی برای کالاهای مشابه خارجی میباشد و همچنین میتواند جهت صادرات در بازارهای خارجی منطقه استفاده گردد. دانه های کاکائو ممکن است از نظر اسانس به دو گروه اصلی تقسیم شوند گروه اول شامل دانه های قوی از نظر اسانس بوده و گروه دوم انواع دانه های ضعیف از نظر اسانس خواهد بود. در صنعت شکلات از دو نوع دانه کاکائو استفاده میگردد. گروه اول دانه های خوب بوده که محصول آن کره کاکائو است و معادل 56% کاکائوی خالص است . گروه دوم دانه های متوسط و ضعیف است که محصول آن پودر کاکائو بوده و معادل 44% کاکائو خواهد بود. پودر کاکائو معمولا بین 8 تا 27% چربی دارد . در صنعت شکلات سازی ، دانه های بو داده شده پس از آسیاب به صورت مس ( لیکور ) در میآید. - | |
پدیده پویایی در یک جامعه ، گذشته از تاثیر در ساختارهای دیگر زندگی از قبیل روابط اجتماعی ، مسکن ، بهداشت، آموزش و غیره، کم و بیش در نوع و مواد مصرفی آن جامعه نیز تاثیر مستقیم داشته و بسته به وضعیت اقتصاد جامعه در اغلب جوامع دگرگونی های کاملا مشخص، در وضع و نوع تغذیه به وجود آورده است. لذا همین مساله باعث شده است که اقشار مختلف جامعه در میان غذاهای متنوع دست به انتخاب زده و نوع مواد مصرفی را با در نظر گرفتن دو فاکتور اساسی یعنی مطلوبیت فرهنگی و امکانات اقتصادی در برنامه غذایی خود قرار دهند. در این میان یکی از انواع غذاهایی که با توجه به معیارهای مورد اشاره مورد توجه اقشار مختلف مردم قرار گرفته است انواع رشته های آش و پلویی می باشد که گذشته از ظاهر مطلوب و تطابق با تحولات فرهنگی از جنبه اقتصادی نیز مقرون به صرفه است. زیرا ماده اولیه آن ، گندم ، خوراک اصلی و دائمی ما را تشکیل میدهد و این در شرایطی است که تعدادی از استانهای کشور، رشته مورد نیاز خود را از سایر استانها تامین میکنند. لذا این امر لزوم تشکیل چنین کارخانجاتی را در مناطقی از کشور که مصرف بیشتری دارند را نشان میدهد. - | |
با توجه به افزایش جمعیت و روند رو به رشد استفاده کودکان از مواد غذایی کمکی از قبیل فراورده های حجیم شده غلات مانند پفک نمکی و غیره بعلت قیمت نازل آن در مقایسه با قیمت نسبتا بالای سایر تنقلات و بازار فروش نسبتا بالای محصول، احداث واحد تولید پفک نمکی با عنایت به داخلی بودن کلیه ماشین آلات خط تولید و عدم نیاز ارزی ، علاوه بر اینکه خود کفایی کشور را تضمین میکند زمینه مناسبی را جهت کسب بازارهای خارجی و صدور محصول به کشورهای همسایه در راستای صادرات غیر نفتی فراهم مینماید. ضمن اینکه با اجرای این طرح ، میتوان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان میتوانند سهم بسزایی در آن داشته باشند. - | |
با توجه به اهمیت صنعت نساجی از نظر ارتباط پسین و پیشین که این صنعت در اقتصاد میتواند ایجاد کند میبایست از توجه خاصی در زمینه تولید و صادرات برخوردار گردد. صنعت نساجی در ایران علیرغم گستردگی، قدمت و سابقه طولانی و درخشان خود در گذشته چنانکه باید و شاید تا کنون نتوانسته مانند سایر صنایع رشد کند. بنابراین برای دستیابی به توان رقابتی لازم است از تکنولوژی نوین و وسایل جدید جهت تولید بهتر استفاده گردد و تا جایی که به کیفیت تولید لطمه ای وارد نشود باید از مواد اولیه داخلی بهرهمند شد و میتوان امیدوار بود که تا گسترش صنعت پتروشیمی در ایران وجود دارد، صنعت نساجی از مزیت عمده ای در جهت مواد اولیه ارزان برخوردار گردد. از عوامل عقبماندگی و بحران دراین صنعت به موارد زیر اشاره میگردد:
از عواملی که باعث موفقیت این صنعت هستند میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- | |